Goedkopekinderfietsjes.nl Tips Maat van een kinderfiets

Maat van een kinderfiets

kinderfiets

Het kopen van een kinderfiets is een leuke aangelegenheid. Na kruipen en lopen is fietsen de derde fase voor je kind. Een hele nieuwe fase breekt aan en het is dan uiteraard leuk om een mooie fiets voor je kind te kopen. Geen één kind is hetzelfde. Elk kind heeft zijn eigen afmetingen; is jouw kind groot of klein? Heeft jouw kind lange benen ten opzichte van zijn/haar hele lichaamslengte? Of heeft jouw kind juist korte benen ten opzichte van zijn/haar hele lichaamslengte?

Het is daarom niet mogelijk bijvoorbeeld het volgende te zeggen: jouw kind is 1 meter 20, dan moet je maat xx hebben voor een kinderfiets. Dat is absoluut niet aan de orde en daardoor is het lastiger om een geschikte kinderfiets te kopen. We hebben echter enkele richtlijnen voor jou op een rijtje gezet:

  • Trappers; de trappers zijn van groot belang voor de maat van een kinderfiets. Als een kind op een kinderfiets zit, moet hij/zij namelijk goed bij de trappers kunnen. Als dit niet het geval is, is de fiets fors te klein of te groot.
  • Zadel; een verstelbaar zadel is uiteraard erg fijn. Het is daarbij wel noodzakelijk om te vermelden dat de carrosserie van de fiets soms te klein kan worden naarmate een kind (fors) groeit.
  • Gewicht; een bijkomende factor bij de maat van een kinderfiets is het gewicht. Een te zware fiets is niet goed voor het kindje. De fiets bestuurt dan het kindje in plaats van andersom. De combinatie van gewicht-maat moet in orde zijn.

Uiteindelijk is het puur een kwestie van proef zitten en uitproberen.

Related Post